blocktop

 

Aktuelt - Sommeren 2014

fuld_hr.gif
akt32.jpg
Billede 1
akt33.jpg
Billede 2.
akt34.jpg
Billede 3.

Billede 1:
Vores have i blomsterflor med de nye bede, og den nye terrasse på hovedbygningen.

Billede 2:
Midt i april var der ubelejliget ventetid på inventar til tørriet, så vi Anders og Bjarne benyttede ventetiden til at lave en stenhøj midt på gårdspladsen, 8 m i diameter.

Billede 3:
Det tager 4 dage at klargøre til plantning. Man skal jo tænke sig godt om som kunstner, så stenene på højen blev vendt og drejet, rejst og lagt ned igen.

 

fuld_hr.gif

 

akt35.jpg
Billede 4.
akt36.jpg
Billede 5.
akt37.jpg
Billede 6.

Billede 4:
27 april. Planterne er ankommet og Birgit og Bjarne er i gang med plantningen. Vi har valgt krybende ene, cotoneaster, perikon, kvæde, hedelyng og et par pudegran. Desuden også lidt urteagtigt, lammeøre, storkenæb, forskellige husløg og bjergfruer.

Billede 5:
27. maj. Tørregulvet er lagt, elevatoren rejst, 80 ton/time. Anders har en erfaren mand til hjælp, Flemming som er vant til at lave transportanlæg. De er i gang med at sætte skinner op til gummibåndene.

Billede 6:
En kran med spil måtte indlejes til at sætte gummibåndet op i kippen. Det blev lidt af et kunststykke, men det er en dygtig kranfører, der klarede opgaven flot.

 

fuld_hr.gif

 

akt40.jpg
Billede 7.
akt39.jpg
Billede 8.
akt38.jpg
Billede 9.

Billede 7:
20. maj. Så er anlægget sat op, og elektrikeren i gang med at forbinde ledninger de rigtige steder. Bagerst nogle lejeboliger, og det er jo ikke sikkert, at vi opfatter lyden fra blæserne på samme måde, lejerne og os.

Billede 8:
17 juni. For at få plads til at tværbåndet kunne køre helt til gavlen, var det nødvendigt, at bygge blæseren nede i hovedkanalen. Det bliver spændene om hovedkanalen kommer til at fungere som en violinkasse, og vil larme som et jetfly.

Billede 9:
Det der skulle være den største glæde på vores landbrug fremover, blev til et rent kaos med hensyn til indtagningen af afgrøderne. Der var fra starten store problemer (jeg plejer ellers at kalde det opgaver) med at få leveret de forskellige dele til transportanlægget. Det var da heller ikke færdigmonteret, da vi gik i gang med frøhøsten. Det kunne vi leve med, da frøet blev lagt ind med rendegraveren. Endelig kom leverandøren af elektronikken og fik kodet anlægget ind, troede vi! Hovedbåndet og tværbåndet kunne bare ikke finde hinanden, og elektronikken gik helt i sort i løbet af nogle dage. Hvad vi håbede var et super moderne anlæg, viste sig at være et prototypeanlæg, fra leverandørens side (Crocus). Det betød, at Bjarne konstant måtte stå ved styretavlen og forsøge at køre båndene manuelt. Det var praktisk umuligt, og det betød, hvad billedet viser, at vi har fået blandet alle afgrøder, korn , raps , selv i frøet er der kommet både korn og raps, fordi hovedbåndet pludselig kørte den forkerte vej.


Konklusion. Jeg er ked af, at skulle skrive det her, men jeg kan ikke anbefale Crocus som leverandør. De laver helt sikkert noget af det bedste grej, men det er helt umuligt for firmaet at holde deres lovede leveringsterminer. Vi fik med meget stort besvær leveret ophængsskinner med et mere end 8 måneders forsinkelse. Vi afgav ordre den 26. maj 2013! Det har været noget af en prøvelse, at få resten af anlægget. Det værste er ikke nævnt endnu. Manglende monteringsvejledninger til alt, spildtid ved ændringer af tilpasninger. Ingen tilbagemeldinger ved henvendelser på mails, da vi skulle forsøge at komme igennem problemerne. Telefonhenvendelse til kvalificeret hjælp helt umulig. Endelig gik elektronikken helt i sort da vi høstede hvede så vi nu har 2 læs stående vi ikke kan komme af med. Høsten 2014 har krævet et roligt temperament, godt og vel!

Hvis du ønsker at se billederne i større format så kilk på billederne

tilbage til sidste nyt tilbage til forsiden
blockbot