blocktop

 

Nekrolog over Torben Olsen

fuld_hr.gif
akt62.jpg
Billede 1
akt63.jpg
Billede 2.
akt64.jpg
Billede 3.

Billede 1:
Torben i en typisk situation, instruerer jagtherren omhyggeligt og sikkert i forhold til vind og vejr.

Billede 2:
Opmærksomme jægere vejledes om drevet for den kommende såt.

Billede 3:
Såten blæses af. Som kuriosum blev det også jagt forbi. En epoke og en institution på Kruusesminde er slut.

Den 30.-12.-2016 døde Torben pludselig, 70 år gammel. Et chok og en sorg for familien og os andre.

Torben blev uddannet kommis i Hasmark, flyttede til Brande og lejede der en lille jagt. Her stod han en søndag eftermiddag og fik en vision. Han skulle ikke være kommis, men skytte. Han søgte og fik elevplads på Gyldensteen Gods, og derefter på Ålholm Gods. Han blev uddannet i den gamle skole, hvor arbejdstiden i sommerhalvåret var hele døgnet, og hvor man sov i telt mellem tremmeburene på opdrætspladsen med haglgevær og riffel inden for rækkevidde. Uddannelsen afsluttede han med ophold på Kalø Jægerskole i 1969-70.

1.maj 1970 fik Torben ansættelse på Kruusesminde Gods, hvor han fik sit virke i 46 år. Han var et eminent naturmenneske, hans viden om natur, vildt og i særdeleshed vildtets vaner og færdsel var enorm. Han var alle dage året rundt, med enkelte undtagelser, på terrænet fra solopgang. Hans helt store passion var rovvildtbekæmpelse. Det var livsfarligt at være ræv og krage her. Schweissarbejde havde Torbens store interesse i en årrække. Han blev danmarksmester med Ango, og sammen med daværende jagtkonsulent Frode S. Pedersen arbejdede de for udbredelsen af schweisarbejdet.

Torben var superloyal for os og Kruusesminde, og hans ædle menneskelige egenskaber og herlige humor, vil for os blive et livsvarigt savn.

Bjarne Hansen, Kruusesminde.

 

fuld_hr.gif

 

Hvis du ønsker at se billederne i større format så kilk på billederne

tilbage til sidste nyt tilbage til forsiden
blockbot